Frontfigur og en stor gave til Ry

Kunstværket ” Menneskeskabt mangfoldighed” blev fredag den 7. oktober afsløret på Bytorvet i Ry. Lions Club i Ry har givet støtte til materialer og transport, så det 3 årige skulptur-projekt kunne komme på sin rette plads i Ry midtby.

lions-skulptur-7-10-2016

Titlen ”Menneskeskabt Mangfoldighed”, som af samme grund var temaet i kunstskribent Trine Rytter Andersens tale, ”hvert ansigt i skulpturen udtrykker en side af den mangfoldighed af mennesker, som har bidraget til at skabe af skulpturen” sagde Trine Rytter Andersen og fortsatte ”se på den og lær at holde af mangfoldigheden. Hvad enten vi kan lide det eller ej, så rummer hver af os en mangfoldighed af udtryk og følelser” sluttede kunstskribenten
Bestyrelsesmedlem fra Lions Club i Ry begrundede støtten til det lokale kunstværk med vigtigheden af, at folk med psykiske lidelser kan indgå i meningsfulde fællesskaber på lige fod med andre. Kunstværket er et godt eksempel på, hvordan man i Socialpsykiatrien har fået brugerne til at bidrage med de ressourcer som de har.
Skulpturen står nu, så alle kan se den, når de kører forbi på Skanderborgvej eller går tur i byen, og mange spurgte direkte eller ud i luften, hvad den lavet af, og det gav Annette Jacobsen fra Socialpsykiatrien forklaringen på. Hun fortalte, at den er støbt på en sokkel af beton, armeret med jern. Derefter er ansigterne bygget op i fiberbeton, og den er efterfølgende blevet patineret med en speciel farve, som gør skulpturen vejrbestandig og frostsikker. Til sidst er der sprøjtet bronzestøv over den, så den ligner en bronzeskulptur.
Byen er meget stolt af, at den har fået et kunstnerisk fyrtårn, og det blev markeret på smukkeste vis med sang og champagne.