Donation på ½ million til Syriske flygtninge fra Lions Klubbernes katastofehjælp

Donation på ½ million til Syriske flygtninge.
”Mor og barn sundhedsprojekt” i Irbid-provinsen for syriske flygtninge.

Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp er i samarbejde med ”Læger Uden Grænser” indgået i et nyt projekt i Jordan. Det er et ”Mor og barn sundhedsprojekt” i Irbid-provinsen i Jordan for syriske flygtninge, der bor uden for flygtningelejren Zaatari hvor der er et akut behov for hjælp.

På nuværende tidspunkt er der mere end 500.000 syriske flygtninge i Jordan. Omkring 120.000 bor i den store flygtningelejr Zaatari. Den resterende del af de syriske flygtninge befinder sig udenfor lejren i Irbid-provinsen. Adgangen til livsvigtige sundhedsydelser og lægehjælp er stærkt begrænset, fordi det jordanske sundhedssystem er overbelastet.

Konsekvenserne af manglende sundhedstilbud i Irbid-provinsen er blandt andet, at gravide kvinder ikke har mulighed for at få hjælp til fødslerne eller for at modtage behandling ved komplikationer. Det udækkede behov betyder også, at nyfødte børn ikke kan blive diagnosticeret eller behandlet for livstruende lidelser, som ellers le kan behandles.

Læger Uden Grænser etablerer et særligt tilbud til gravide kvinder og nyfødte spædbørn, hvor de åbner en pædiatrisk klinik og en sengeafdeling, en barselsafdeling og neonatal-afdeling samt en mor-barn klinik for at dække paletten af behov relateret til gravide kvinder og børn. Klinikken er afgørende for at forhindre og mindske dødeligheden blandt gravide og børn.